På nätet låter alla röster likadant

Av måndag, maj 22, 2017 No tags Permalink 0

När man som organisation får negativ kritik i sociala medier är det viktigt att ta den på allvar. Jag tycker förvisso det är viktigt att ta positiv feedback på allvar också. Nöjda kunder som berättar vad som gjorde dem nöjda är en enormt viktig information. Som företagare och organisation är jag ofta (men inte alltid) medveten om mina brister. Informationen om vad som gör just min verksamhet till fantastisk däremot den får man inte lika ofta. Feedback är viktigt för alla verksamheter för att kunna förbättra sina produkter och tjänster.

Det första man behöver göra är som alltid att försöka lyssna på rösten bakom uttalandet. Annars blir det liksom helt omöjligt att värdera och analysera vad det står för. Problemet är balansgången. Man ska ju inte läsa in alldeles för mycket kontext. Vi har ju inte en aning om ansiktsuttryck, tonläge och situation hos den som skriver.

För många år sedan lärde jag känna en kvinna som var leverantör åt min arbetsgivare. Kvinnan var sjukt duktig på sitt jobb och hon var alltid oerhört generös med komplimanger och snälla förstärkningsord. Första gången jag pratade med henne var jag helt överväldigad av alla fina ord. Jag kände mig enormt sedd och bekräftad. Femte samtalet så var värdet i orden närmast obefintligt. Jag hade ju dessutom insett att hon var lika översvallande mot alla och i alla situationer.

Det som är svårt i tal är ännu svårare i text.

Vi måste ha förmågan att se bortom de enksilda tecknen och försöka läsa in mer i vad som skrivs. Framförallt gäller det att inte missförstå med flit.

Vad vill personen säga? Hur kan jag använda den informationen i framtiden?

 

A3ZQ2UJTZ8

No Comments Yet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *